Margits vinbärskaka


75 g Margarin
Mer information om Ägg    3 Ägg
Mer information om Socker    2 dl Socker
Mer information om Vetemjöl    2 1/2 dl Vetemjöl
2 dl Vinbär; färksa eller frysta,
-röda eller svarta

GARNERING OM MAN VILL
Mer information om Florsocker    1 dl Florsocker
Mer information om Vatten    1 msk Vatten

Beskrivning

En lämplig latmanskaka för den som har vinbär i frysen. Lätt att röra
ihop och lika god till kaffe som till dessert. Kakan ska vara lite
kompakt och knappt genomgräddad.

Smält matfett och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och
det smälta fettet. OBS! Vispa inte!

Fördela smeten jämt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter
(gärna en med löstagbara kanter). Lägg på vinbären. Om de är frysta
behöver de inte tinas först.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200°, 25-30 minuter. I
varmluftsugn i 175°, ca 30 minuter. Låt den svalna något innan den
lossas ur formen.

Rör ev samman florsocker och vatten och ringla över kakan. Låt
glasyren stelna innan kakan serveras.

Förvaras svalt i burk eler i frysen.

Tips: Vinbären kan ersättas med andra färska eller frysta bär.
Bra att veta: det tar ungefär 45 min att göra den.

Är ett tips om man har mycket vinbär kvar i frysen, om du har mycket vindär kvar så kan du baka flera stycken. Den är jätte god!

______________________________________________________________________________________________

Ville bara tipsa om kakan. Jag tycker att du ska prova den. Är väldigt enkel:D När man äter den så kommer sommaren upp i huvudet.
Håller på att vänta tills den blir klar i ugnen. Har nämnligen gjort en nu...för att pappa ville ha nått till fikat.
Vill att mamma och Klara ska komma hem med så att dom ska få smaka annars är det risk att jag oc h pappa äter upp den. Tror aktist inte det händer för den är ganska mäktig.

Hejdå!!

Kommentera här: